Pengakuan Dosa dan Kabar Gembira

Setelah lama merasa tersiksa, akhirnya dengan berat hati saya memutuskan untuk menghapus semua links kategori “Friends” dari blog saya ini. Bukan apa-apa, jauh lebih cepat orang mentaut ke blog saya ini daripada saya mentaut balik dari blog saya. Saya pribadi merasa ini tidak adil, dan sudah lama saya menderita karena ini.

Akhirnya, saya terpaksa memutuskan untuk menghapus semuanya, agar semuanya sama, tidak tercantum di kategori tersebut.

Kabar gembiranya, saya telah memasang plugin DoFollow !
Dengan ini, maka semua komentator (termasuk kawan-kawan saya tadi) di blog ini otomatis akan mendapatkan link / tautan dari blog ini, yang kebetulan saat ini diberi PageRank 5 oleh Google.
Ini juga adalah penghargaan dan rasa terimakasih saya atas semua kontribusi Anda, sehingga blog ini bisa menjadi jauh lebih bermanfaat.

Saya sendirian tidak bisa berbuat banyak. Namun, sharing informasi Anda di komentar di berbagai artikel telah membantu banyak orang, mencerahkan saya, menunjuki para penjelajah Internet ke jalan yang lurus, mengkoreksi kesalahan-kesalahan saya, dan menjadikan blogsphere Indonesia secara keseluruhan menjadi suatu tempat yang sangat menarik.
Pada saat ini hanya inilah yang bisa saya perbuat sebagai wujud terimakasih saya kepada Anda sekalian.

Lalu, ada sesuatu yang baru di sidebar blog ini — widget Tunas Cendekia 🙂
Kini jadi mudah untuk peduli dan selalu up to date dengan perkembangan mereka. Cukup klik disini, lalu paste di blog Anda – voila ! WTC – Widget Tunas Cendekia.

Selamat menikmati.

248 thoughts on “Pengakuan Dosa dan Kabar Gembira

  1. Luar biasa. Terima kasih atas inovasi kepeduliannya mas. Mudah2an akan sangat membantu bagi mereka yang ingin membantu dan tentunya anak-anak yang kita bantu bersama. Salam kebersamaan!

  2. nge test juga. dibaca ndak ya ma technocrati? klklklklklklkl 😀

    pluginnya asyik juga, ntar kalo saya gagal masang minta petunjuk ya Om?

  3. mas, kalo gak salah tag nofollow diterapkan oleh wordpress, mengingat adanya spam dan juga komentar yang sekedar asal-asal’an untuk meningkatkan pagerank.

    nah, dengan menerapkan plugin dofollow atau strip nofollow ini sama aja ‘membiarkan’ orang-orang yang punya tujuan spt diatas. tapi disatu sisi bener spt yg mas harry tulis diatas.

    dilema juga ya 🙂

  4. serba salah ya Om, tp adil semuanya sekalian gak dipasang, ganti ginian.. 😀 lha wong saya gratisan, jd gak perlu2 amat PR..

  5. wah
    plugin yang bagus tuh sebenernya
    sayang seribu sayang
    saya pake wordpress.com
    ga bisa nambah2in pulgin eh salah plugin
    🙂

  6. Gua masih blom ngerti apa hubungannya gelang merah sama bantu anak indonesia kecuali dari hasil penjualan gelang merah tersebut di sumbangkan ke satu yayasan yang membina mereka. Lalu “apa kabar” bagi Dompet Dhuafa? RumahZakat? dll..
    *lostfocus*

  7. @Dudi – nofollow wordpress ternyata sudah terbukti tidak membantu mengurangi spam 🙂 karena spammer memang tidak mencari PageRank. Lha websitenya saja kadang cuma up selama beberapa hari/minggu saja kok, sedangkan proses peningkatan pagerank bisa memakan waktu berbulan-bulan.
    .
    Nah, jadinya saya pasang saja deh plugin DoFollow, sedangkan urusan spam saya serahkan kepada SpamKarma2.
    .
    Soal komentar yang asal-asalan, kadang ada komentar yang kelihatan asal-asalan, padahal sebetulnya dia serius lho 😀
    .
    @Emanuel Setio Dewo – Widget Tunas Cendekia itu untuk menampilkan posting-posting terbaru di situs Tunas Cendekia di blog Anda sendiri.
    .
    Contohnya bisa dilihat di sebelah kanan atas blog 🙂
    .
    @Azil – hasil penjualan gelang merah kemudian disalurkan oleh YTC (Yayasan Tunas Cendekia) untuk anak-anak yang membutuhkannya.
    .
    Dompet Dhuafa, Rumah Zakat, Portal Infaq, dll masing-masing mempunyai fokusnya sendiri-sendiri juga 🙂

  8. sedikit ngebantu temen-temen yang ingin terus mengikuti perkembangan dari Tunas Cendekia, bisa menggunakan feedburner yang pernah saya buat.

  9. nofollow wordpress ternyata sudah terbukti tidak membantu mengurangi spam 🙂 karena spammer memang tidak mencari PageRank. Lha websitenya saja kadang cuma up selama beberapa hari/minggu saja kok, sedangkan proses peningkatan pagerank bisa memakan waktu berbulan-bulan.
    .
    Nah, jadinya saya pasang saja deh plugin DoFollow, sedangkan urusan spam saya serahkan kepada SpamKarma2.
    .
    Soal komentar yang asal-asalan, kadang ada komentar yang kelihatan asal-asalan, padahal sebetulnya dia serius lho 😀

    wew, analogi yang menarik
    patut dicoba

  10. kalo logo kenakan gelang merah itu apa juga plugin atau edit di theme terus masukkan imagenya aja mas ?

  11. Mas, begitu banyak orang bicara tentang backlink, karena hal ini mas sampai bersedia menderita lama. Boleh ga aku nanya : 1. Kita dapet backlink itu karena link blog kita tercantum di blog orang lain, atau kalau kita mencantumkan link blog orang lain di blog kita. 2. Para komentator diatas pada nyoba dofollow punya mas, bagaimana cara ngecek bahwa kita dapat backlink. Makasih dan maaf kalau kepanjangan.

  12. Mas, makasih telah merespon pertanyaan saya. Barusan aku coba ngecek backlink yang aku miliki. Kok website Mas Sufehmi ga masuk ya. Padahal aku suka kasih komentar. Apa memang butuh waktu ya Mas. Sory kali kelihatan o’on. Thanks

  13. Apa memang butuh waktu ya Mas
    .
    Betul sekali 🙂
    .
    Paling cepat sekitar 1 bulan, tapi kadang juga bisa berbulan-bulan baru muncul di Google backlink nya.

  14. Mas, maaf ngerepotin lagi. Jadi kerasan ke sini. Mas aku pernah baca, katanya kalau kita tukeran link, tapi link kita yang dipasang dalam bentuk banner ga akan dapat baclink, katanya harus dalam bentuk teks. Padahal aku sering lihat, tukar-menukar link banyak yg pakai banner. Lebih keren. Benar ga sih, link banner ga dapat backlink? Makasih banget

  15. Link dalam bentuk banner tetap mendapat backlink, tapi kita tidak mendapatkan keywordnya.
    .
    Contoh: kalau backlink ke situs Anda seperti ini : kanker diabetes,
    maka kalau ada yang melakukan search kanker atau diabetes di google, kemungkinan mereka akan menemukan situs Anda menjadi besar.
    .
    Kira2nya demikian.

  16. Bang, aku baca di artikelnya mas Cosa katanya link dalam bentuk baner/chicklet tidak dapat backlink, artikelnya juga dicopy banyak blogger. Tapi kata sampeyan dapat backlink, mana yang benar ya.. Terus membuktikannya gimana ? Jadi bingung. Tapi makasih atas perhatiannya..

  17. Iya ya, sepertinya sekarang tidak dapat. Dari Google tidak terdeteksi lagi. Paling dari backlinkwatch.
    .
    Trims untuk koreksinya.

  18. Its a pity i ont understand this language othewise i would have posted something worth while!

  19. Hey, great read. you might want to have an option for english version so more people can benefit from it.

  20. Hey, great read. you might want to have an option for english version so more people can benefit from it.

  21. Is that Turkish what I’m reading?

    Either way, you’re pretty cool for using dofollow.

    As long as comments are on-topic, I see no problems with it personally. THUMBS UP!!

  22. Nice Site. I am new here but will be visiting more often as you have done a good job. I consider your effort for this article is indeed valuable. Its well researched, well portrayed and well formated informative content. I really appreciate the work. Keep it up…..

  23. Wah benar2 banyak bule nyasar ke sini yang ngejar link dofollow ya… Asyik yah mas Harry jadi terkenal.. Saya numpang linkback juga ya, hohohoho… Kunjungi situs saya juga ya kalau suka download paper models ato paper craft, gratis lhooo.. Makasih banyak 🙂

  24. Can this article be translated in English?? Very nice articles on this site..i enjoyed reading them..esp the ones on hacking,internet and multimedia

  25. Gua masih blom ngerti apa hubungannya gelang merah sama bantu anak indonesia kecuali dari hasil penjualan gelang merah tersebut di sumbangkan ke satu yayasan yang membina mereka. Lalu “apa kabar” bagi Dompet Dhuafa? RumahZakat? dll..

  26. great post, a little hard to read with some of the weird characters that didn’t transfer well, but other then that I enjoyed the brief quotes form the interview.

    This is something what you can really rely on…! Since long time I look here at regular intervals and read the interesting and well written contributions. Its really appreciating.

  27. oleh ga aku nanya : 1. Kita dapet backlink itu karena link blog kita tercantum di blog orang lain, atau kalau kita mencantumkan link blog orang lain di blog kita. 2. Para komentator diatas pada nyoba dofollow punya mas, bagaimana cara ngecek bahwa kita dapat backlink. Makasih dan maaf kalau kepanjangan.

  28. Nice Post. I am new here but will be visiting more often as you have done a good job.

    I consider your effort for this article is indeed valuable. Its well researched, well portrayed and well formated informative content.

    I really appreciate the work. Keep it up…..

  29. This is truly a great read for me!! I love the quality information and news your blog provides 🙂 I have you bookmarked to show this to my brother!
    Thanks,

  30. great website and has a nice reputation. It feels good being here with the nice thoughts.I hope that you add some interesting post like above.thanks for sharing with us.

  31. This is truly a great read for me!! I love the quality information and news your blog provides 🙂 I have you bookmarked to show this to my brother!
    Thanks,

  32. great post, a little harder to apprehend with some of the awe-inspiring characters that didn’t alteration well, but added again that I enjoyed the abrupt quotes anatomy the interview.

    This is something what you can absolutely await on…! Since continued time I attending actuality at approved intervals and apprehend the absorbing and able-bodied accounting contributions. Its absolutely appreciating.

  33. great post, a little harder to apprehend with some of the awe-inspiring characters that didn’t alteration well, but added again that I enjoyed the abrupt quotes anatomy the interview.

  34. My only real problem with google analytics is that it doesn’t work very well with a lot of ASP pages, which a lot of clients use nowadays. It can also get kind of hairy when trying to get it to understand what a conversion is. 😀 Instead of just any click, it needs to be one specific click haha.

  35. This is something what you can absolutely await on…! Since continued time I attending actuality at approved intervals and apprehend the absorbing and able-bodied accounting contributions. Its absolutely appreciating.

  36. Bang, aku baca di artikelnya mas Cosa katanya link dalam bentuk baner/chicklet tidak dapat backlink, artikelnya juga dicopy banyak blogger. Tapi kata sampeyan dapat backlink, mana yang benar ya.. Terus membuktikannya gimana ? Jadi bingung. Tapi makasih atas perhatiannya..

  37. Hey this is good to see that people are using this “do follow ” plugin. Seriously it will create a boom in the world of blogging.
    With this we can make our blogs more poular. Good to follow.

  38. sedikit ngebantu temen-temen yang ingin terus mengikuti perkembangan dari Tunas Cendekia, bisa menggunakan feedburner yang pernah saya buat.

  39. This is something what you can really rely on…! Since long time I look here at regular intervals and read the interesting and well written contributions. Its really appreciating.

    The information you gathered is really true.

    Thats great to great piece of information you shared here through post…

  40. Thanks for sharing, it was a bit difficult for me to understand, sorry I don’t speak the language, But I understood it proper, thanks to google.

  41. Great information thanks for sharing this with us.In fact in all posts of this blog their is something to learn . your work is very good and i appreciate your work and hopping for some more informative posts . Again thanks

  42. Semua peserta retret melakukan pengakuan dosa di tempat khusus, … orang-orang yang telah terpanggil dan siap diutus sebagai pewarta kabar gembira (Injil)

  43. Interesting. There are some good ideass presented here. I need to do spend some time reading more about these topics.

  44. Hi!, Good information on your site for social bookmark chicklets and your post regarding Pengakuan Dosa dan Kabar Gembira looks very interesting. I am trying to build a good blog and would love any ideas you have to improve my site.

  45. I have bookmarked you. dont forget to add more interesting topic like this..

  46. My only real problem with google analytics is that it doesn’t work very well with a lot of ASP pages, which a lot of clients use nowadays. It can also get kind of hairy when trying to get it to understand what a conversion is. 😀 Instead of just any click, it needs to be one specific click haha.

  47. I found your blog on google and read a few of your other posts. I just added you to my Google News Reader. Keep up the good work. Look forward to reading more articles from you in the future.

    – Jack

  48. Kabar gembira nih mas, kl gitu blog mas masuk dalam daftar blogwalking. Nyari ilmu skalian minta back link. boleh kan mas? makasih yaa…

  49. Is there a English or German translation to this article? I would prefer to read it.

    Thanks a lot,
    Barbara

  50. I’d really love doing commenting.. but then the only trouble is that, I wasn’t able to understand the things posted… The only words that I get to understand is the do follow thing there..

  51. I am glad that the blog owner has chosen a very interesting matter in order to spread huge knowledge among people.I would like to congratulate for this hard work to the blog owner and would like to be part of his blog by submitting comments.We our selves is an Online Store for Natural Products which contains a wide variety of Herbal products such as Penis Enlargement products, Weight Loss Products, General Health Products. Please visit us and get yourself one of the best Herbal products which does not have any kind of side effects and which will solve your problems.thanks
    http://www.naturalherbalsinc.com

  52. great post, a little harder to apprehend with some of the awe-inspiring characters that didn’t alteration well, but added again that I enjoyed the abrupt quotes anatomy the interview…

  53. I just came across this post and tried hard to understand it and was amazed that people have lots of people come over and commented on this but I didn’t get even a word?

  54. Great information thanks for sharing this with us.In fact in all posts of this blog their is something to learn . your work is very good and i appreciate your work and hopping for some more informative posts . Again thanks for sharing.

  55. Great Blog with very good posts .Can you please tell me that how much time you take to create this wonderful blog,although i am new on internet but your work is very good and i appreciate your work.I also want to make an blog,hope you help me.I want to make an blog in which there is all informatiom about kamagra or Tadalis.

  56. Great Blog with very good posts .Can you please tell me that how much time you take to create this wonderful blog,although i am new on internet but your work is very good and i appreciate your work.I also want to make an blog,hope you help me.I want to make an blog in which there is all informatiom about kamagra oral jelly or meltabs.

  57. wah luar biasa mas mas bukan lagi pr 5 tapi udah PR 6 di software seo elite punya saya barusan blog walking pake software ini PR mas udah 6 jarang sekali orang indo punya PR 6 selamat mas

  58. The philosophy you provided here is absolutely wonderful. I had some problems in translating it completely. Great post anyways.

  59. I like your blog ,infact all posts of this blog their is something to learn . your work is very good and i appreciate your work and hopping for some more informative posts . Again thanks for sharing.

  60. Great Blog with very good posts .Can you please tell me that how much time you take to create this wonderful blog,although i am new on internet but your work is very good and i appreciate your work.I also want to make an blog,hope you help me.

  61. it’s wonderfull a addions,
    Had to use a translator so a bit difficult to understand but all in all was great to read the philosophy.

  62. Great blog. All posts have something to learn. Your work is very good and i appreciate you and hopping for some more informative posts.

  63. Blu-ray Burner software is a powerful and best video Blu-ray DVD burner and Blue-ray burner tool.It can help you burn videos to Blu-ray Disc (BD) and also enable you to burn all these videos to Blu-ray disc and create your own Blu-ray movie.

  64. The above post is truly interesting and tremendous, please post other articles like the above one, see many people came to your site due to good contents and given their comments .

  65. Thank you for the informations you have provided us. We are looking forward to share of the information with you..

  66. These information are really very useful. I like this post very much. Thanks for sharing this post with us. Keep it up. Keep blogging. Looking to reading your next post.

  67. Bang, aku baca di artikelnya mas Cosa katanya link dalam bentuk baner/chicklet tidak dapat backlink, artikelnya juga dicopy banyak blogger. Tapi kata sampeyan dapat backlink, mana yang benar ya.. Terus membuktikannya gimana ? Jadi bingung. Tapi makasih atas perhatiannya..

  68. Luar biasa. Terima kasih atas inovasi kepeduliannya mas. Mudah2an akan sangat membantu bagi mereka yang ingin membantu dan tentunya anak-anak yang kita bantu bersama. Salam kebersamaan! thanks this post

  69. Dofollow blogs are the best because they give you the option of returning the favor and leaving a comment on the poster’s blog as well.

  70. It is good to see posts that give truly quality information.I’m definitely going to look into it.Thanks for the encouraging words.I am really very impress with your article. Keep this good work continue..

  71. I found a lot of worthy things from this post. Thanks a lot for sharing. Keep blogging. Looking forward to reading your next post.

  72. I really like this blog, you are very good making them. I say that the issue discussed in this blog is quite interesting and of high quality.

  73. I am glad to catch idea from your article. It has the information I have been searching for a long time.

  74. I really like your post . I really appreciate that .Thanks for sharing with us.

  75. bsolutely await on…! Since continued time I attending actuality at approved intervals and apprehend the absorbing and able-bodied accounting contributions

  76. i just wanted to say that i really enjoyed reading your blog. you have good views.Keep posting this good informative information.

  77. I have figured out some new issues from your web site about pcs. Another thing I’ve always thought is that computers have become a specific thing that each house must have for many people reasons. They offer convenient ways to organize households, pay bills, shop, study, pay attention to music and in some cases watch tv series. An innovative approach to complete all of these tasks is to use a computer. These computer systems are portable ones, small, potent and convenient.

  78. Our writers will proficiently compose the type of essay you need. Just let us know through email or chat option on the website so that we can get to work.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *